Annie startar insamling för kattungeakuten

Annie Blomkvist har länge brunnit för att hjälpa djur i behov av hjälp men inte riktigt vetat hur hon kan göra mer. Därför startar hon nu en insamling till Kattungeakuten.

– I mina ögon har en katt ett högt värde, säger Annie. Jag själv hittade en kattunge ute för ett par månader sen och vet hur mycket tid och energi det tar av en.

Annie hoppas kunna få in så mycket som möjligt för att medarbetarna ska slippa ta från egen ficka då det kan bli höga veterinärskostnader.

– Man kan även lämna mat, sand och andra tillbehör till mig så skickar jag det vidare. Det glädjer mig enormt att det finns människor som vill hjälpa djur och jag vill vara en av dom.

I somras hjälpte Kattungeakuten över 60 kattungar. 17 av dem flaskmatades från att de var några få dagar gamla. Alla har nu fått nya och kärleksfulla hem.

– Det finns många kattungar som går ett grymt öde till mötes, säger Eelin Lee Dahlquist som startade kattungeakuten. De kanske är oönskade eller inte anses vara värda ett dugg. Istället för att avliva sina ungar eller släppa ut dem i det vilda så kan man lämna in dem till oss. Vi ser till att de kommer till bra och kärleksfulla hem. Det kan också gälla katter som lagt sina ungar ute, eller fall där kattmamman olyckligtvis dött. Då hjälper vi till att flaskmata ungarna.

Verksamheten drivs av vanliga privatfamiljer och finansieras därför med deras egna pengar. Då kattungarna ofta är i behov av vård så går varje öre som kommer in går oavkortat till katterna.

– Vi är även i ständigt behov av nya jourfamiljer, fortsätter Eelin. Familjer som kan ta hand om ungar tills dess att det rätta hemmet dyker upp och ungarna blir tillräcklig gamla för att kunna flytta på egen hand.

Vill du ge ett bidrag till insamlingen kan du göra det här:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=294579704405314&id=202554350274517

Sebastian.C

Chefredaktör 1 eller 2 beroende på hur ni vill se det. Individualiteten, musiken, katten, förvirringen och kreativiteten.