“Det behövs i Karlskrona, någon som kan ställa upp att hjälpa de som inte har det så lätt”

– Det behövs i Karlskrona. Någon som kan ställa upp att hjälpa de som inte har det så lätt, även om det bara är med en sån sak som att känna sig fin, säger Nimet Skoro som framöver erbjuder gratis klippning och hårvård till ensamkommande flyktingbarn.

Nimet Skoro är 19 år och boende i Karlskrona. I somras tog hon studenten från Ehrensvärdskas frisörlinje och fick direkt jobb som på salong Grubb & Crew. Både mamma och pappa arbetar som frisör, så valet av yrke var inte svårt. Hennes talang har uppmärksammats av bland annat Wella Professionals samt Schwarzkopf. Och så sent som i juni fick Nimet Skoro stipendiet Wella Best Student Award, vilket innebar en två dagar kurs inom hårteknik i Stockholm, med betald resa och boende.

Hur kommer det sig att du stannat i Karlskrona?
– Ja du. Jag trivs här för tillfället och har en bra kundkrets. Av Wella blev jag erbjuden att arbeta två veckor i Stockholm om jag kunde arbeta två veckor i Karlskrona – och visst, det är lockande, så kanske blir det så framöver! För även om Karlskrona är fint så vill jag ju gärna komma här ifrån och utvecklas.

13895291_291221671232420_6503038113961748899_n

Vad hoppas du göra framöver?
– Jag vet inte än. Men jag har planer på gång här i Karlskrona.

Typ..?
– Jag har en vän som arbetar på ett HVB-hem, vi har bestämt att jag ska klippa och ge gratis hårvård till barnen där, med start kanske redan denna veckan. Tanken är sedan att framöver sätta av en dag i veckan för detta.

Men oj, vilken grej! Varför detta?
– Det behövs i Karlskrona. Någon som kan ställa upp med att hjälpa de som inte har det så lätt, även om det bara är med en sån sak som att känna sig fin. Jag brukar hjälpa vissa av de ensamkommande här i stan med mat och så, och de är så himla fina människor. Det är verkligen det minsta jag kan göra. Dessutom har de ju så fantastiskt fina hår, så det blir lite lärdom för mig också!


Sabina McDowell
Webbredaktör
sabina@nojesgalaxen.se

Sabina McDowell

Jag är chefredaktör på NöjesGalaxen sedan augusti 2016. Jag har tidigare arbetat som nyhetsreporter på bland annat Lokaltidningen, Blekinge Läns Tidning, Sydöstran, Skånska Dagbladet och som frilansare i mitt eget företag McDowell Media. Jag är sydöstra Sveriges kanske coolaste tjej och bästa fickparkerare... jävligt ödmjuk, dessutom.