“Det löser sig. Och löser det sig inte, så löser det sig ändå.”

Det är hög tid att Blekinge får lära känna MeraNöjeslivs nya webbredaktör lite närmare! Vi välkomnar återigen 28-åriga Sabina McDowell som är född i Umeå, uppvuxen i Skånska Höllviken, har ett amerikanskt medborgarskap och är nyinflyttad i Karlskrona.

Vad är det bästa/sämsta med Blekinge?

– Det bästa är definitivt naturen. Finns inget som ger mig så mycket ro i kroppen som att vistas i Blekinges skogar och skärgård. Dessutom är det precis lagom stort, precis lagom långt till allt jag behöver.
Det sämsta med Blekinge är att fler inte hittar hit. Fler unga. Folk flyttar runt i Sverige, men det känns som att Blekinge mestadels är en stad för locals och studenter. Vi borde få hit lite fler grymma människor från andra städer i Sverige. Bara för att det är coolt att bo här, inte bara för att de är hittvingade på grund av studier.

Vad tycker du saknas här då?

– Jag skulle nog vilja se lite mer levande städer för unga vuxna. Fler uteställen, fler krogar och tuffa fik samt restauranger. Jag har inte varit här så länge, men jag tycker det finns ganska lite att välja på, och det som finns är ganska snarlika. Kan mest tala för Karlskrona eftersom det är här jag hänger.

Alright. Vad ser du mest fram emot i ditt jobb för Meranöjesliv?

– Alltså. Det är så mycket jag ser fram emot. Jag ser fram emot alla tuffa människor jag ska få träffa, att få vara med och bygga upp något från grunden. Jag ser fram emot att bygga en skitbra tidning för unga. Jag ser fram emot att bli lokalkändis… för det blir man som reporter. Har de sagt.

Har du några skills som folk inte känner till?

Jag kommer ihåg var ALLT finns i mitt hem, och på andra ställen. Om jag ser en knappnål i en låda på vinden och någon frågar efter en knappnål sex år senare kan jag på exakten säga i vilken låda, var lådan är placerad, var i lådan och under vad en knappnål ligger. Jag är dessutom sjukt bra på att komma ihåg siffror.

Och något du är fruktansvärt dålig på?

– Jag? Inget. Jo, jag ljög. Jag är dålig på att ljuga. Jag har extremt dåligt tålamod. Jag är en sjukt dålig vinnare, och förlorare. Jag är även en del dålig på att laga mat, eller läsa recept. Det blir liksom alltid fel, hur jag är gör – och så tar tålamodet ofta slut i mitten av matlagningen, sen är det kört.

Vad har du för favoritlåtar?

– Awolnation – Jailbreak: För att jag älskar Awolnation, och för att just den låten alltid får mig  på ascoolt humör. Som om ingenting är omöjligt.
Missy Higgins – Where i Stood, den har följt med mig i många år. Hon sjunger om något som är och har varit väldigt viktigt för mig: att våga gå vidare och släppa taget om någon du håller i för livet, av fel anledningar. Att våga lita på sin förmåga att klara sig själv. Att ta kraft att hitta tillbaka till dig själv i allt virrvarr av liv och löften och kärlek och krossade hjärtan.

Föredrar du djur eller människor?

Jag föredrar djur alla dagar i veckan, strax efter kommer människor som föredrar djur.

foto: Pamela McDowell

foto: Pamela McDowell

Favoritcitat?

– Börja aldrig med fläsk och sluta med ost.

Berätta om något pinsamt du gör. Om du någonsin gör något pinsamt.

Jag gör nog inte så mycket pinsamt. Kanske för att jag inte tycker så mycket är pinsamt? Du får nog fråga någon som känner mig om jag någonsin är pinsam. En gång satte jag mig i människobajs på en spårvagnshållplats i Göteborg. Det var lite pinsamt, speciellt eftersom jag fick ta vagnen hem för att byta om. Jag hade bajs över hela rumpan… det stank förfärligt.

Berätta tre saker från din Bucket list

Innan jag dör ska jag äta Buffalovingar i stark sås med morotsstavar och blåmögelostsås från Millenium i Höllviken (jag är vegan). Jag ska resa runt i Asien med en van under några månader. Jag ska även köra route 66 i USA.

Har du några visdomsord till våra läsare?

– Gör det. Det värsta som kan hända är att det skiter sig, och det finns alltid någonstans att falla tillbaka. Så länge du har provat kan du lämna det och gå vidare, eller resa dig upp och försöka igen.

Våga älska och lita på andra även om du inte har någon anledning till det. Livet är fullt av skitstövlar, men du måste träffa dem för att hitta guldkornen!

Till sist: Det löser sig. Och löser det sig inte, så löser det sig ändå.

12440289_10156897443505107_2552079753630379037_o


Sebastian Chavez
Webbredaktör

Sebastian.C

Chefredaktör 1 eller 2 beroende på hur ni vill se det. Individualiteten, musiken, katten, förvirringen och kreativiteten.