Föreningar jagar klappar till barnen

På Söndag håller Karlskronaföreningen Barn i Centrum ett julbord för de yngsta med julklappsutdelning och live musik i Lyckeby Medborgarhus.

Tillsammans med föreningen Ung Styrka hoppas arrangörerna kunna ge alla barn en chans att fira jul, få ett paket och framför allt få de minsta att känna ännu mer att denna högtiden är för dem. Föreningarna vill sprida känslan av gemenskap och att finnas där för varandra. Kommunala och regionala medel har sökts för att få hjälp med eventet men man även har gått ut med en vädjan till allmänheten om hjälp att samla in julklappar.

– Det är så många ensamstående föräldrar som vill ge sina ungar allt men inte ens har råd att köpa ett par strumpor. Många barn får Playstation och mobiler och andra får ingenting. Vi hoppas kunna göra i alla fall lite skillnad i dom ungarnas vardag, säger Victor Conrad som är ordförande för Barn i Centrum och initiativtagare till eventet. Han lägger till att de julklappar som eventuellt blir över kommer skänkas till organisationen Stödkassen Blekinge.

Utöver de lokala live-akterna Wings of Joy, Mpho Ludidi och Sirema så kommer även tomten finnas på plats och dela ut klappar. Mer info om eventet och julklappsinsamlingen hittar ni här:

Sebastian.C

Chefredaktör 1 eller 2 beroende på hur ni vill se det. Individualiteten, musiken, katten, förvirringen och kreativiteten.