Föreningen arrangerar workshop & konsert med artisten Saliboy under Långfredagen

I en “sista minuten-bokning” blev det under Fredagen (12/4) klart att Örebro-rapparen Saliboy kommer till Karlskrona under Långfredagen den 19/4 för att hålla i en workshop under dagen samt en konsert på kvällen. Föreningen Mellanstadens Folkets Hus och Park “Panncentralen” står som huvudarrangör tillsammans med studieförbunden ABF och NBV.

Under de senaste veckorna har Panncentralen organiserat studiecirklar via ABF där deltagare får lära sig projektering och bidragsansökning. En av deltagarna, Yosef Aliraqi, ville lära sig hur man arrangerar en konsert och då artisten Saliboy är väldigt eftertraktad gjordes ansökningar till Kommun, Region och studieförbund för att boka det unga stjärnskottet. Med stöd och förtroende från Panncentralen är nu en bokning med kort varsel klar bestående av en workshop som hålls under dagen i Panncentralen och en konsert för åldrarna 15 och uppåt på Musikhuset Oden.

– Vi har en väldigt bra relation till föreningen Oden och en av Panncentralens visioner är att ha ett bra utbyte mellan de olika ungdoms- och kulturföreningarna i staden. Vi anser att man inte behöver konkurrera utan vill ha ett grymt utbyte där vi kan få ner Mellanstadens ungdomar till centrum och Trossös kids upp till oss, säger Sebastian Chavez – ordförande i Panncentralen.

Ett viktigt koncept som Panncentralen försöker applicera handlar om att unga skall få verktygen att skapa möjligheter både för sig själv och sin omgivning. Därför väljer föreningen att utbilda unga som vill skapa förändring och utvecklas.

– Det är det första eventet som jag anordnar tillsammans med Panncentralen och jag tycker det ska bli riktigt roligt. När det inte händer så mycket för ungdomar i Blekinge så får man ta saken i egna händer och Saliboy är en stor inspiration för många, säger projektledare Yosef Berg.

Karlskrona Kommun, Region Blekinge och Musik i Blekinge bidrar till eventet och föreningarna Ung Styrka och Kulturföreningen Oden backar upp med ideella insatser.

Länk till eventet på FB: https://www.facebook.com/events/2415799715110254/

 

Sebastian.C

Chefredaktör 1 eller 2 beroende på hur ni vill se det. Individualiteten, musiken, katten, förvirringen och kreativiteten.