Föreningens 8:e sommarevenemang avslöjat

Sedan Juli månad har ungdomsföreningen Ung Styrka haft sex stycken olika barn och ungdomsevenemang på Panncentralen i Kungsmarken. På Lördag är det dags för deras åttonde.

Ung Styrka som ingår i organisationen Mellanstadens Folkets Hus och Park bestämde sig i början av året att dra sitt strå till stacken genom att bidra med sommarverksamhet för av unga för unga till verksamhetsplatsen Panncentralen i Kungsmarken. Tidigare har föreningen stått för flera Öppna Scener både för barn och unga vuxna, Vattenkrig för Barn, Musiktävling och en Talangjakt. På Torsdag 10/8 kör de ytterligare en Öppen Scen för de minsta och nu på Lördag 12/8 är det dags för utomhusbio på baksidan av Panncentralen där de visar den Oscarsbelönade “Berättelsen om Pi”.

– Det är viktigt att vi skapar en plattform för alla men framför allt för de unga i området. Vi har ungdomar från åldrarna 16-25 år som är med och jobbar med alla event i sommar och det är så vi försöker inspirera fler till att skapa möjligheter att kunna göra det som de älskar, säger en representant från föreningen.

Av Ung Styrkas sommarprojekt “Sommar i Kungsmarken” återstår efter utebion ytterligare två event: Skattjakt för barn på Torsdagen 17/8 och en Avslutningskonsert på Lördagen 19/8.

Sebastian.C

Chefredaktör 1 eller 2 beroende på hur ni vill se det. Individualiteten, musiken, katten, förvirringen och kreativiteten.