Intervju: Sveriges SuperNova!

Nova Miller. Tjejen med John Legend som mentor och stora ambitioner inom musiken.

När jag pratar med henne känner jag exakt samma energi som jag kände när hon stod på scenen som förband till ”Jack & jack” när dom var i Stockholm i April. Utöver pop-duon från USA så har hon även öppnat för Magnus uggla. Skulle jag själv beskriva Nova med ett ord skulle jag säga: Glädjespridare.

Hur gammal var du när du började med musik?

– Hela min släkt har hållit på med musik. När jag var 4 år gammal så började jag spela fiol men när det blev på allvar var jag 12 år gammal. Det var då jag träffade min manager första gången.

Hur blev du upptäckt?

– Jag stod i min dansstudion och min nuvarande manager var där för ett annat uppdrag men såg mig dansa och vi tog kontakten och hon bjöd med mig till hennes studio och det var där allt började.

När man är 12 år och på ett lite annorlunda sätt blir upptäckt så tycker jag faktiskt det visar hur långt man har kommit.  Hur var det att vara förband till Jack & Jack?

– Helt otroligt. Hela publiken var taggade och jag sjöng mest icke släppta låtar och det kändes bra att få spela dem live för första gången. Jack & Jack är jätte trevliga och begåvade killar.

Med de singlar hon har släppt hittills så är ingen av dem just nu hennes favorit låt av sina egna. När jag frågade henne vilken det var så fick jag som svar

– Det är faktiskt en låt som inte har släppts än. Den här låten står mig väldigt nära på grund av att jag en gång har blivit mobbad och då har musiken alltid funnits där för mig och det är vad den här låten handlar om.

Trots allt detta så hänger Nova med i livet som tonåring med skola och musiken samtidigt.

– Jag får mycket hjälp och stöd. Jag går på en musikskola så de underlättar. Om jag är i studion en kväll och har läxor senare så gör det mig inget att gör dem så sent eftersom jag har fått göra det jag älskar innan.

Tjejen med stora ambitioner vill nå ut till hela världen med sin musik. Så om 10 år så ser hon sig själv vara på världsturné. Hon vill vara en artist som inspirerar. Nu till den frågan kanske många undrar:

Kommer du komma till Karlskorna/Blekinge någon gång?

– Ja det tror jag. Jag ska ut på en mini turné i sommar runt om i Svergie. Kommer jag inte dit då så kommer jag till något när liggande.

Den 26:e Maj släppte Nova sin nya singel: So Good

13330472_1058727994206484_1715935809_n

Amanda Schmidt
Reporter
Meranöjesliv

Sebastian.C

Chefredaktör 1 eller 2 beroende på hur ni vill se det. Individualiteten, musiken, katten, förvirringen och kreativiteten.