Karlskronaprofil gör film om psykisk ohälsa

Mångsysslaren Sandra Penzo tidigare skådespelat i filmen DU & JAG. Den här gången kommer hon både regissera och skådespela i kortfilmen Wonderful Days som kommer handla om psykisk ohälsa.

För en kort tid sedan föll Sandra Penzo ihop då hon glömt äta under flera dagar. När hon såg sig i spegeln var hon bara skinn och ben och hon insåg att hon på grund av bland annat stress och ett destruktivt förhållande hade utvecklat en ätstörning. När hon blev nekad vård bestämde hon sig för att göra en film för att uppmärksamma både sin egen och andras psykiska ohälsa.

Filmen Wonderful Days kommer fokusera både på hur vardagen ser ut för en person som lever med psykisk ohälsa och hur den bemöts av andra. Framförallt kommer den visa interna kampen som inte syns.

– Vårt mål är att få människor att relatera och att vi ändrar synen och bemötandet av folk som lider av psykisk ohälsa. Vi hoppas att filmen kommer kunna hjälpa och inspirera till hur man kan hantera kampen, säger Sandra Penzo.

Projektägare till projektet är föreningen Ung Styrka och många andra aktörer som ISTUDIOS och Nordic Frames har gått in och stöttat projektet ideellt.

Filmen beräknas ha premiär Maj 2018.

Sebastian.C

Chefredaktör 1 eller 2 beroende på hur ni vill se det. Individualiteten, musiken, katten, förvirringen och kreativiteten.