Ortens största artister kommer till Karlskrona

De prisbelönta artisterna Erik Lundin, Cherrie samt kreatören Babak Azarmi ligger i spetsen i konsert- och workshopserien “Third Culture Kids – dröm, mod egen” som kommer till Karlskrona i September.

TRANS94 (tidigare RMH) är ett bolag med ambition att skapa kulturella uttryck istället för att följa dem. De senaste åren är de kända för att ha arbetat med artisterna Erik Lundin, Adam Tensta, Cherrie och Silvana Imam. Projektet “Third Culture Kids” drivs som ett samarbete mellan TRANS94 och Folkets Hus och Parker. Det består av en workshop som kommer hållas i Panncentralen, Kungsmarken, och en konsert på kvällen samma dag som äger rum i konsthallen på Trossö.

Under workshopen får deltagarna chansen att växa tillsammans med de tre coacherna som inspirerar och ger värdefulla tips för en framtid inom konstnärskap. Om vad som krävs för att nå sina mål.

Gemensamt för Erik, Cherrie och Babak är erfarenheten av att vara en “Third Culture Kid” – ett dubbelt utanförskap mellan föräldrarnas kultur och den dominerande svenska. De menar på att det som förenar inte är demografiska silos som ras, kön och ålder utan gemensamma värderingar och intressen.

Både workshop och konsert är helt kostnadsfria. Lokala arrangörer är föreningen Mellanstadens Folkets Hus och Park och anmälningar till workshopen görs till föreningen och medarrangören Ung Styrka.

Info om workshopen:
Ta chansen och häng med Erik Lundin, Sherihan ”Cherrie” Abdulle och Babak Azarmi som coachar, inspirerar och ger värdefulla tips för en framtid som Third Culture Kid. Om vad som krävs för att nå sina mål och fånga drömmen. Det finns en plats för alla inom musiken, men som professionell musikskapare och artist krävs mer än talang. Det handlar om hårt arbete, hitta din identitet och tydliga mål. Dröm, Mod, Egen; tre av de egenskaper som ligger till grund för TRANS94 och deras segertåg de senaste åren. Det är resultatet som kommer från dessa tre olika individuella värdeord som på många sätt representerar kärnan i deras verksamhet och artistskap. De har tagit sina Drömmar på allvar och även när oddsen varit mot dem så har de inte låtit det påverka vad de vill uppnå. Det har krävts Mod och det krävs ännu mer Mod att fortsätta på en väg som man valt göra med likasinnade vänner. Modet att vara Egen. Tro på sig själv och lita på sin potential.

Sebastian.C

Chefredaktör 1 eller 2 beroende på hur ni vill se det. Individualiteten, musiken, katten, förvirringen och kreativiteten.