Tim Henri tillbaka till Karlskrona: “Jag har fått ett förhållande till staden och publiken”

Tim Henri – dj och världsartist. På lördag återvänder han till Karlskrona.
– Jag har fått ett förhållande till staden och publiken där, vilket är väldigt roligt, säger han.

Han har spelat på bland annat Axwells bröllop, Sebastian Ingrossos bröllop och Swedish House Mafias avslutningsfest i Miami. Han har varit warm-up till artister som Lady Gaga, Wyclef Jean, Avicii, David Guetta och Icona Pop. Han är en av Sveriges mest bokade och hårdast arbetande dj:s och har headlinat klubbar som Hyde Bellagio i Las Vegas, Provocateur i New York, The Colony i Los Angeles, Dragon-I i Hongkong, Cavalli Club & Okku i Dubai, L’Arc & Matignon i Paris, Olivia Valere i Marbella och många fler. Tim Henri har öppnat Summerburst Stockholm både 2012 samt 2013 – Och på lördag står han på Statt i Karlskrona.

Hur skulle du beskriva dig själv som artist?

– Det är svårt att packa in i en mening. Men, en dj som lever och andas det jag gör 24 timmar om dygnet.
Jag älskar mitt jobb helt enkelt.

Vad blir det för musik när du kliver in i båset?
– Jag är en så kallad open format dj, vilket betyder att jag blandar allt från house, hiphop, moombahton och rock till allt annat som skapar fest med högsta möjliga kreativitet. Jag spelar inte ens sorts musik, utan all sorts musik. Givetvis spelar jag ingen schlager eller så, men det mesta som fungerar att dansa till.

Har du alltid hållit dig till den genren?
– Det har varit mitt signum under alla år under jag hållit på, ja. Jag har aldrig velat låsa mig vid en nisch.

0h0a6174

Du har varit dj länge, hur har du tagit dig dit där du är idag?
– Det har krävts otroligt hårt arbete med hundra procent engagemang varje kväll, fyra till fem dagar i veckan under väldigt lång tid. Att leverera från noll till 100 vid varje spelning. Att kunna läsa publiken och förstå hur jag ska skapa den bästa tänkbara festen… Ah, det har varit mitt recept på framgång.

Vad är din relation till Karlskrona?
– Jag har spelat där ganska kontinuerligt under ett par år. Jag har fått ett förhållande till staden och publiken där, vilket är väldigt roligt. Jag lärde känna Andreas som är nattklubbschef på Statt i hans hemstad Karlstad, och han ville ta med mig över till Karlskrona när han flyttade. Så det är egentligen han som har fått hit mig. Vi har haft ett samarbete sedan dess som varit jättelyckat.

Vilket är ditt mest minnesvärda gig?
– Oj. Svårt… Jag skulle nog säga att det är min spelning på festen One Last Party i Miami. Det var avslutningsfesten till Swedish House Maffias sista turné, One Last Tour. De spelade på ultrafestivalen och hade sedan festen på hotellet W i Miami. De tog in mig för att spela, och det var en väldigt speciell kväll. Alla dj:s som är värda namnet var på en och samma fest, och att få dessa att dansa, det är en fantastisk upplevelse. Det var dessutom en historisk kväll som jag aldrig kommer glömma.

Du har spelat med många världskända artister. Är det någon du fått en speciell relation till?
– Det är ju framförallt till de svenska house-stjärnorna, Axwell & Alesso samt Sebastian Ingrosso. Sen har jag haft fantastiska möten med väldigt många olika artister. Jag spelade bland annat med Wyclef Jean under en av hans turnéer och fick en sjukt bra relation till honom. Men ja, jag har många bra relationer men främst till de svenska housekillarna.

timhenri-4354-2

Vad gör du när du inte är ute och spelar?
– Jag försöker att ta hand om mig själv. Det vill säga, jag försöker att komma till gymmet, varva ner, äta goda middagar hemma. Försöker att ladda batterierna helt enkelt. Jag spelar så mycket som fyra till fem dagar i veckan och tar helg mellan söndag och tisdag, så jag försöker hinna med allt då. Men annars går nästan all tid åt till att leta musik, boka resor och öva – ja, allt vad det innebär att vara dj.

Vilken musik lyssnar du på under din egentid?
– Jag lyssnar på så enormt mycket musik i jobbet så när jag väl har tid lyssnar jag uteslutande på mix-tapes av andra dj:s, snarare än på lösa låtar eller artister. Jag försöker förstå hur andra dj:s tänker och låter. Hela mitt liv har varit musik och det blir många timmar i studion, då väljer jag att ha ett bra mix i lurarna istället för att behöva välja låt för låt.

När grät du senast och varför?
– Jag gråter inte så ofta. Men senast var när Prince dog. Och gången innan det grät jag av lycka när jag fick reda på att jag skulle få spela på en liten privatfest för Prince. Så båda tillfällena har tillägnats Prince, som var… är, min största idol.

Är livet som världsstjärna så glamoröst som vi vanliga dödliga gärna vill tro?
– Svårt alltså. Det är inte väldigt, väldigt annorlunda mot det liv som andra människor lever, alltså – de som inte gör vad jag gör. Men, jag får jobba med det jag älskar vilket är helt obeskrivligt fantastiskt. Glamouren kan jag inte känna av påtagligt faktiskt… Eller? Nej, det är inte så glamoröst. Det är mycket resande, mycket borta från nära och kära och så där.

Har du dejtat någon annan världsstjärna?
– Nej.


Sabina McDowell
Webbredaktör
sabina@nojesgalaxen.se

Sabina McDowell

Jag är chefredaktör på NöjesGalaxen sedan augusti 2016. Jag har tidigare arbetat som nyhetsreporter på bland annat Lokaltidningen, Blekinge Läns Tidning, Sydöstran, Skånska Dagbladet och som frilansare i mitt eget företag McDowell Media. Jag är sydöstra Sveriges kanske coolaste tjej och bästa fickparkerare... jävligt ödmjuk, dessutom.