Ungdomssommaren sparkas igång på Stortorget i Karlskrona

Ofta är det enstaka föreningar som styr upp egna kulturarrangemang. Den här gången gör tre stycken ett gemensamt.

Kultursommaren för ungdomar startas idag av föreningarna Barn i Centrum, Ung Styrka och Framtidens Ungdom. För ökad samverkan mellan barn- och ungdomsföreningar anordnar de tillsammans eventet Sommar Jam på Stortorget i Karlskrona.

– Det som är stort i det här är att vi är tre föreningar som gör liknande grejer och nu gör ett gemensamt event, säger Victor Conrad från föreningen Barn i Centrum.

Sebastian Chavez, ordförande i Ung Styrka, menar att det ofta är konkurrens mellan de olika föreningarna i staden, men att det inte behöver vara det.

– Vi som riktar oss till yngre jobbar ju i princip för samma sak, eller hur? Varför inte göra det tillsammans?

Fokusen på jammet/konserten är att rikta sig barn och unga och att låta unga nya artister, likväl som etablerade, få en chans att stå på scen.

Här är alla akterna:

foto: Rödvargreklam

Manda Månsson hörde vi senast ifrån då hon vann musiktävlingen Imagine’s regionsfinal i Blekinge och tog sig till finalen i Uddevalla.

DJ Afrobi är initiativtagaren till tidigare års Sommar Jam i Karlskrona och levererar ett fett DJ-set med 90-tals hiphop och block party/ sommar jam.

Sångaren, dansaren och poeten Daniel MP RA kommer imorgon framföra både musik och poesi.

Artisten Aleks D har hållit sig trogen till hiphop-gamet större delen av sitt liv och levererar både nytt och gammalt originalmaterial.

Afrosoul-sångaren Mpho Ludidi sätter stämningen med afrikanska rytmer och texter.

Karlskronas hiphop-stolthet Deztiny a.k.a. ZigNatureN (SRK/Crown Jewelz) spottar bars till old school hiphop-sound.

foto: Mateo Lozano

14-åringen som kan freestyla i timmar non-stop. Ziggy kommer showcase:a sina talanger på torgscenen.

 Sist ut blir årets första framträdande för The Suit som säger att han har problem med att hålla sig till en genre så han skapar sina egna.

Medarrangörer är Karlskrona Kommun, Musik i Blekinge och studieförbundet NBV. Länk till event och detaljerat spelschema hittar ni nedan:

Sebastian.C

Chefredaktör 1 eller 2 beroende på hur ni vill se det. Individualiteten, musiken, katten, förvirringen och kreativiteten.