Bryt Tystnaden; Emotionell Instabil Personlighetsstörning

Nu har det ekat tomt här i några veckor trots att jag utlovat daglig uppdatering.
Sedan vi hördes sist så har jag hunnit bli inlagd på en slutenvårdsavdelning.
Jag har nyligen blivit diagnosticerad med den psykiatriska sjukdomen Emotionell Instabil personlighetsstörning, tidigare kallad Borderline.

Kort och koncist så innebär Emotionell Instabil Personlighetsstörning snabba svängningar mellan hygglig balans och katastrof, mellan idealisering och nedvärdering, vitt eller svart. Som jag tidigare nämnt så har det aldrig riktigt funnits något mellanting i mitt liv, det har alltid varit antingen eller. Det har aldrig varit en gråmelerad vardag, utan snarare svängningar från toppenbra, till katastrofalt dåligt. Något som gör att jag lätt agerar i affekt och har svårt att inse konsekvenserna av mina ageranden.

Jag har kraftiga känslolägen; så det som folk upplever som extremt för dem, är normala känslolägen för mig; men allt som oftast befinner jag mig i en oas av ångestmoln som bara kryper tätare och tätare inpå. Och jag kan inte riktigt hantera det faktum att det är så mitt liv kommer se ut.

Så efter att jag var på väg att ta ett rationellt beslut för snart fyra veckor sedan så hamnade jag på psykakuten där jag motsatte mig vård då jag inte ville bli inneliggande. Så jag blev tvångsinlagd enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård då min IPS gör att jag stundvis är en fara för mig själv.

Ett dygn efter att jag lagts in på Psykiatriska akutmottagningen så blev jag förflyttad till avdelning 28 där jag snart varit i fyra veckor. I går fick jag permission tills idag; och idag får jag permission tills imorgon då jag blir utskriven. (ÄNTLIGEN!)

Däremot blir det hektiska veckor, är sjukskriven året ut; men under tiden så har jag minst ett besök på psykiatrin om dagen inklusive dagpsykiatri, istället för inneliggande vård så går man till psykiatrin ett par timmar om dagen allt mellan 1-5 dagar i veckan. Samt att det vankas en massa möten inför terapin som skall börja snarast. Dock har väntan varit lång och jag har inte direkt haft glöden till att kämpa. Men jag gör så gott jag kan.

Vi hörs snarast!

/ Josefin

Josefin.S

The author didnt add any Information to his profile yet