Till tonerna av ”My heart will go on” föddes den idag 19-åriga jag.

Till tonerna av ”My heart will go on” föddes jag den 28 februari 1998 till den idag, 19-åriga jag. En musikfantast, entreprenör och föreläsare vid namn Josefin. En 19-åring som reser runt på en rikstäckande nivå och föreläser om psykisk ohälsa bland unga, genom att bryta tystnaden om mig, min historia och mina egna erfarenheter av vård, skola och omgivningens bemötande vid psykisk ohälsa.

Förutom att driva en enskild firma, så är jag bokningsansvarig för Live Green Festival, ordförande i Green Teens, UF alumnirepresentant, fältbiologrepresentant för Naturskyddföreningen, styrelseledamot i Klaura Pop Up Market och ambassadör för Unga Reumatiker.

Jag är en 19-åring med orden i fingrarna, och ett oändligt knappande på tangenterna. En 19-åring vars ord aldrig tar slut. En oändlig resurs av tankar, känslor och åsikter som ständigt tar upp större delen av min kropp och på något vänster måste få cirkuleras. Där av att jag nu är här för att bryta tystnaden och för att dela med mig av mig, mitt inre och den varierade vardagen som jag har privilegiet att få ta del utav.

Jag är född med sorgdräkt i mitt blod, med känslorna invärtes och en eufori till fasad. Fast som liten tillät jag inte sorgdräkten att vara en del av mig och mitt liv. Alltså var jag ett barn i ren eufori som älskade livet och allt som hörde livet till.

Jag. Jag är inte bra på känslor. Antingen känner jag alldeles för mycket, eller absolut ingenting. Det finns inget mellanting. Jag påverkas antingen alldeles för mycket, eller så påverkas jag inte alls. Det finns ingen gråmelerad vardag, med känslor i diverse olika färger. I mitt liv är allting svart eller vitt. Allt eller inget. För lite eller för mycket. Aldrig lagom. Aldrig mittemellan. Aldrig bra nog.

Mina texter är aldrig lagom långa. Mina känslor, tankar och åsikter får inte plats i korta koncista meningar. Jag behöver outsinliga mängder yta för att beskriva den känslomässiga anarki jag ständigt befinner mig i.

Jag är en tornado fylld av tankar, ideér och drivkraft. Jag är överallt och ingenstans. Vill alltid mer än vad andra tycker är lagom. Säger nästintill aldrig nej. Vill aldrig missa chanser till att utvecklas på antingen ett personligt eller entreprenöriellt plan. Arbetar ständigt för förändring genom eget företagande, och ideella engagemang. Men främst av allt så är jag bara jag.

Men bortom prestationerna, engagemangen och mitt företagande så är jag bara jag.

Men ingen får se den ärliga bilden av mig där livet består av en tjock ångestdimma som får mig att kippa efter andan, där jag får hitta vägar för min egen överlevnad. Ingen får se den sida där mitt liv går upp och ner i djupa depressioner, impulsiva ageranden som övergår till perioder av ren eufori, där jag är ostoppbar, där jag gör allt och inget – där min kreativitet får som allra störst plats och jag lyckas som allra bäst. – Men som aldrig varar längre än korta perioder, för att därefter ännu en gång övergå i depressiva perioder. Ingen får stiga innanför dörren på den fasad jag upprätthåller på en daglig basis. 
Men det blir ändring på det nu.  För nu bryter jag tystnaden.

Med en vardag som består av hundratals olika engagemang, och en psykisk ohälsa som alltid framhävs när jag stiger innanför dörren och stänger om mig, så skall ni nu få följa med mig på en resa som kommer ta er dit alla mina engagemang bär mig, det vill säga till den del där jag är ute och föreläser, träffar människor, är på möten och allt där omkring. Men ni skall även få följa med mig på den sida, som ibland hindrar min kreativitet, som ibland håller mig tillbaka och som gör livet så mycket svårare än vad det hade behövt vara.

Jag lever med ständiga upp och nedgångar. Men det är jag. Ett val som jag inte tog. Men som jag tvingas leva med.

Min historia är egentligen så mycket mer. Men det här är en första inblick i mig och den jag är.

Välkomna till mitt liv utan censur. Jag ser fram mot att få dela den här resan med er.

Josefin.S

The author didnt add any Information to his profile yet