Balsminkning del 1

Nu när balen är just around the corner tycker jag det är dags för ett inlägg om balsminking 😄
Detta är en steg för steg-guide med användning av min fina medarbetare (Malin) som modell på bilderna!
Först (beroende på ens hud) så gillar jag att ha en fuktkräm för att förberedda och skydda huden mot allt smink.
Vi använder oss av ELW Ansiktscreme för torr och känslig hud.
Efter det steget så använder vi primer (man behöver inte om man inte vill, men för inläggets skull så använder vi både fuktkräm och primer).
Vi använder oss utav In transit camera close-up mask, moisturiser and primer all in one.
Nu är det äntligen dags för foundation!
För foundation använder vi  NYX Stay matte but not flat.
Jag gillar att arbeta i olika sektioner, alltså jag tar en droppe foundation på var sin kind, en på pannan, en på näsan samt en på hakan. Helst inte för mycket! Hellre för lite så man kan bygga på efteråt. Sedan använder jag en real techniques svamp (som jag då har fuktat upp med vatten så den inte är för hård) och arbetar mjukt och försiktigt när jag duttar svampen mot hennes ansikte (notera: dra INTE svampen mot ansiktet då det både kan irritera huden samt lämna streck i foundationet så det inte ser naturligt ut).
Efter foundation så är det dags för concealer. Då använder jag mig av fit me concealer i färgen 05. Jag tycker det alltid är bra att ha en lite för ljus concealer då det är lättare att få en lite mer “naturlig” contour senare och det gör så man ser mycket mer friskare och piggare ut. Jag börjar med att applicera concealern som i en uppochner vänd triangel under ögonen, triangel på pannan och hakan, ett sträck över näsan samt om det finns småfinnar som man vill dölja (bild). Denna metoden gillar jag då man framhäver dessa ställena ännu mer. Sedan gör jag samma process med svampen som jag gjorde i det övre steget.
 
Nu är det dags för puder, eller “baking” som vissa gillar att kalla det. Jag använder mig utav Maybelline New York Masterfix baking powder. Jag använder svampen som jag tidigare använt i de förra stegen och tar ner det i pudret och sedan duttar på det på samma ställen där jag tagit concealer. Det ska se ut något såhär:
 
Medan man låter pudret sitta på och “baka” så ger vi oss på ögonbrynen!
För ögonbrynen använder jag Revlon Colorstay brow pencil  i färgen 205 blonde.
För att få så “naturliga” ögonbryn som möjligt, tycker jag att det är lättast att börja lite i mitten med små lätta rörelser för att få illusionen av strån. Sedan från mitten så jobbar jag mig mot änden av brynet och sist ännu lättare rörelser när jag jobbar med stråna innerst. Efteråt använder jag en platt liten borste som jag har samma concealer som jag använt tidigare på den, jag använder den för att göra ögonbrynen ännu mer skarpare som jag visar på bilden:
 
Efter detta använder jag ett ögonbrynsgelé över så att brynen lägger sig rätt och stannar på sin plats.
Jag använder mig av Queen of the fill tinted brow gel i färgen light-medium.
NU är det dags att ta bort allt puder med en stor fluffig borste. Dags för contour! Jag använder Technic colour fix som är en contour palette.
Jag tycker det är lättast att använda en vinklad borste som på bilden! Sedan kan man tänka på att använda sig av runda mjuka rörelser. När man contourar kan man tänka sig att man ska göra det i en 3:a längs med ansiktet (bild).  
Sedan använder jag mig av en tunnare borste och gör små tag när jag contourar näsan (bild). Detta ger effekten av en mindre panna, mer definierade kindben, käkben och näsa (självklart är ju detta inte ett måste och man kan contoura delarna av ansiktet som man vill “skugga” lite mer).
(Valfritt) Nästa steg är alltså rouge, och jag använder mig av Kicks egna rouger som jag tycker är jättefina då de inte är alldeles för pigmenterade utan rätt lagom, så man kan bygga på om man vill ha mer. Appliceringen går till att jag använder mig av en hyfsad stor rund borste och nästan duttar på lite på toppen av kinderna (då jag inte vill ha en för stor effekt av rougen).
Nu är det dag för ett av mina favoritsteg: först settingspray (jag använder mig av NYX setting spray Dewy finish) och jag sprutar från 3 till 5 sprut i olika vinklar på ansiktet. Sedan medan huden fortfarande är lite fuktig så är det dags för highlighter!!! Jag använder mig av Sleek highlighter palette och använder den roséguldiga highlightern. Jag använder mig bara av en liten tunn borste och mjukt drar över Malins högsta punkter ovanför kinderna. Sedan tar jag en lite tunnare borste och använder mig utav den gula highlightern i samma palette och gör som ett slags utropstecken på hennes näsa så hennes näsa får lite mer effekt av att vara definierad.
För att göra klart denna sminkningen så ska är det dags för ögonen! Men för att detta inlägg inte ska bli för långt så  har jag delat upp det i två delar. Så om ni vill se inlägget där jag fokuserar på Malins ögon så kommer det ut inom kort 😉

sofia.penzo

Hej hej! Mitt namn är Sofia och jag är en glad tjej på 17 år som färgar håret alldeles för ofta :D Tillsammans med Malin Johansson så bildar vi Penqi Uf!