Balsminkning del 2

Nu hoppas jag att ni har sett del 1 av denna balsminkning som jag gör på min medarbetare Malin. Om ni inte har sett den så finns den här: http://www.nojesgalaxen.se/bloggar/penqi-uf-blogg/balsminkning-del-1/
I detta inlägget kommer jag gå i mer detalj om hur man gör en halv “cut-crease”, hur jag gör och vad jag använder. Nu börjar vi med ögonen!
Först använder jag en NYX egna eyeshadow base i vitt (Eventuellt kan man använda en vanlig concealer) och sedan tar jag samma baking powder som jag använt tidigare (Maybelline New York Masterfix baking powder) och tar det på ögonlocken. Sedan använder jag mig också av NYX ultimate shadow palette och börjar med att använda mig utav en soft brun färg (bild-1) och använder en rätt fluffig borste som jag har köpt på Primark. Jag börjar runt om ögat och jobbar inåt (bild). Jag använder mig även utav en lite mörkare brun (bild-2) samt en lite mer orange-färg (bild-3) och en lite vinröd färg (bild-4) blandad med en nästan svart färg (bild-5) som jag har i ögats veck.

 

Efter detta så kommer ett rätt komplicerat steg, dags att göra en “cut-crease”. Då använder jag mig av samma platta borste som jag fixade ögonbrynen med och tar samma Fit me concealer och följer Malins naturliga ögonform som en halv oval på hennes ögon. Jag tar åter igen baking powder som jag använt innan och lätt duttar på det för att inte förstöra ovalen, där ska nämligen glitter komma lite senare. Jag tar den bruna färgen som jag använt tidigare (nr 1) och blandar ut det lite mer i vecket så det blir en snyggare övergång. Sedan tar jag glitter från samma palette (nr 6) och sprutar setting spray på den så den blir mer pigmenterad och duttar sedan det över concealern. Jag kände att jag ville ha mer glitter så jag tog IsaDora loose Lip Glitter (jag vet att det egentligen är för läpparna men jag tycker det ser snyggt ut på ögonen okej? Döm mig inte).
För eyeliner använder jag NYX Professional makeup Epic Ink Liner i svart och gör en simpel eyeliner med en liten vinge. Finns inte så mycket mer att berätta om det.
Efteråt låter jag Malin själv sätta på sig sin favorit mascara då jag inte ville peta ut hennes ögon, så tänkte att det är säkrast att hon gör det.
Nu är det dags för lösfransar. Jag använder ett par från Depend och tycker dessa är jättefina då de ser naturliga ut och inte för extrema på Malin. Jag gillar verkligen Depends lösfransar då kvalitén håller ett tag även om man använt dem 7-15 gånger till även ett rimligt pris!
Sist men inte minst så är det dags för läppar. Då jag har gjort rätt så dramatiska ögon så vill jag inte göra något extremt på läpparna för att jämna ut det. Jag använde mig utav ett nude vanligt läppstift och sist toppar över det hela med INCredible lipgloss i färgen Tri Harder.
Voila! Tror Malin är redo för bal <3
 

sofia.penzo

Hej hej! Mitt namn är Sofia och jag är en glad tjej på 17 år som färgar håret alldeles för ofta :D Tillsammans med Malin Johansson så bildar vi Penqi Uf!