Ung Styrka blogg; Egna insatser bygger scen i Panncentralen!

Förra året hade vi inte tiden att bygga en scen gratis och sökte därför pengar vi fick till att hyra en för sommaren. I år vill vi bygga en scen som vi kan sätta vår egen prägel på och det blir ett av de stora arbeten vi gör helt ideellt för och tillsammans med de unga. Igår var ordföranden i Panncentralen och Ung Styrka tillsammans med unga representanter från Ung Styrka och hämtade träplank som vi kommer bygga grunden till scenen med. Vi fick tillstånd att återvinna planket som hade stått i över två års tid runt Fredrikskyrkan på Karlskrona torg under dess renovering vilket sparar Ung Styrka och Panncentralen en hel del utgifter på materiel.

Vi söker alltid pengar till våra projekt. Mycket pengar kan man tycka. Att göra filmproduktioner, arrangera konserter och workshops för barn och unga och över huvud taget driva en förening som Ung Styrka kostar. Och det bör det få göra. Unga behöver känna att de “vuxna” satsar och tror på dem. Ändå ligger våra budgetar snuskigt mycket lägre än vad de hade kostat om de var gjorda enligt respektive industris professionella standard. Det är kostnader som resor, mat, inköp av teknik, förbrukningsmateriel, graffitifärg, basketbollar, vattenpistoler och inte minst arvoden som vi söker och får pengar för från olika aktörer. Även om vi söker både stora och små summor från kommun, region, landsting, olika stiftelser och fonder, företag och många fler så är det egentligen bara en bråkdel av summan som vi lägger ner i form av egen insats. Detta tänket finns även i paraplyföreningen vi tillhör – Mellanstadens Folkets Hus och Park. Vi lägger alltid stor fokus och vikt på den egna insatsen då det är så vi anser man involverar flera i att vara en del av det som skapas.

Man kan säga att den egna insatsen är arbete vi gör “gratis” eller ideellt i ett projekt och det är vårt privata engagerande bidrag som till stor del möjliggör genomförandet av varje projekt. Det kan vara obetalda timmar som läggs på filmning och redigering, jakt på sponsorer via telefon, mail och genom möten, samarbeten med olika företag eller i det här fallet – förflyttning av materiel för scenbygge.

Vi lägger alltid stor vikt på att unga lär sig att skapa möjligheter för sig själva och hitta nya vägar och hållbara sätt att skapa förändring.

Vill du eller känner du någon som vill gå med i Ung Styrka och vara en del av vår verksamhet eller driva egna projekt? Tveka inte att höra av er!

Sebastian.C

Chefredaktör 1 eller 2 beroende på hur ni vill se det. Individualiteten, musiken, katten, förvirringen och kreativiteten.