Ung Styrka blogg; När Karlskrona steppar upp

Vill inleda med att visa hur glada våra gangsters i föreningen + hårig gangsterordförande blir när folk backar oss. #nogangsigns #ungdomsdriv

Ända sen Ung Styrka startade 2010 har det varit en kamp att få makthavare och politiker i den här staden att satsa på ungdomar. Som inte gillar hockey då.. Det har funnits och finns en handfull grymma äldre mentorer och möjliggörare som faktiskt backar sitt snack när de säger att de brinner för unga. Tacktalet kommer vid ett annat tillfälle, vi glömmer aldrig stödet ni gett och ger oss. 

Och på tal om stöd så har vi i över två månader suttit och skrivit projektbeskrivningar till Sommar i Kungsmarken, skickat runt till kommun, landsting, privata sponsorer och en del stiftelser. Vi kan nu med glädje meddela att vi inte nått budgetmålet än MEN! Vi har nått målet för att kunna genomföra alla våra event i sommar!
 
När vi ansökte om stöd i organisationen Ung Styrka också reppar, Mellanstaden Folkets Hus och Park, möttes vi av en del negativ (konstruktiv) kritik. Faktiskt, den första vi fått från någon vi skickat projektbeskrivningen till by the way. Vi begärde för mycket av det belopp kommunen gett Panncentralen i verksamhetsbidrag, vi gav för mycket i arvode till de unga, eventen var inte tillräckligt omfattande etc. 
 
Detta kom från vuxna och en organisation som påstår sig brinna för unga så självklart blev vi frustrerade. Vi satte oss ner och kompletterade projektbeskrivningen, utökade eventen, klippte bort en hel del summor och la till lite mer info om hur tänket ser ut efter sommaren. Vi lyssnade på kritiken och insåg att de här människorna vill faktiskt bara oss väl och ja, de brinner verkligen för de unga i Kungsmarken och resten var Karlskrona. De försöker hjälpa oss strukturera vår ansökan för vårt eget bästa. Frustrationen vändes till tacksamhet.
 
I Torsdags röstades det igenom att Ung Styrka får det belopp vi begärt i form av ett förlustbidrag och vi kunde inte vara mer tacksamma! Även om vi självklart har stolthet och vill ha vår cred för arbetet vi lägger ner så är det sjukt viktigt att alla runt omkring förstår att vi gör det som en del av Panncentralen – Mellanstadens Hus och Park. Detta är vårt bidrag och vårt arbete både för er och för oss. Ung Styrka är nu en del av Mellanstaden och Mellanstaden en del av oss. Alla föreningar som verkar för ett område med mer gemenskap och utveckling och en minskad segregation och utanförskap.. Faktiskt alla som verkligen står upp för allas lika rättigheter – Vi står med er!
 
Big up till:
 
Karlskrona Kommun
ABF
Karlskronakanalen
Fryshusandan
Panncentralen – Mellanstaden Folkets Hus och Park
Handelsbanken
Blekinge Idrottsförbund
Songlines
Musik i Blekinge
Kulturföreningen Oden
Nöjesgalaxen
Privatperson på Roxtec
 
Tillsammans skapar vi en Sommar i Kungsmarken som den här staden sent ska glömma! 
 

Sebastian.C

Chefredaktör 1 eller 2 beroende på hur ni vill se det. Individualiteten, musiken, katten, förvirringen och kreativiteten.