Ung Styrka blogg; Vår baskettränare tvingas åka hem

Inlägg från FB:

Det här är vår baskettränare som har fått avslag från migrationsverket. Zaid är en av de som har varit med Ung Styrka längst och han har fått jobba hårt för att få ett jobb i Karlskrona. Han lyckades få anställning som arkitekt på kommunens bygglovsavdelning där det råder arbetsbrist.
 
Förvaltningschefen Hans Juhlin säger i en intervju i BLT att “Varje individ på bygglovsavdelningen är en nyckelspelare och Zaid är en av dem. Att han inte får stanna i Sverige drabbar oss väldigt hårt och är djupt olyckligt på många sätt”. Även hans chef Anders Söderberg säger i BLT att ”Han klarar alla aspekter galant och är en mycket uppskattad medarbetare”.
 
Anledningen till att Zaid och hans familj kanske måste lämna landet är för att ansökan om uppehålls- och arbetstillstånd kom in för sent. Den skulle ha inkommit två veckor innan eller efter det att Zaid kom till Sverige och på grund av att den inkom senare är Migrationsverkets regler att Zaid skall lämna Sverige och ansöka om ett nytt tillstånd från ett land där han har rätt att vara i. De föreslår Sveriges ambassad i Jordanien eller Iran eller hans krigshärjade hemland Irak.
 
Zaid är en av de finaste människorna vi i föreningen haft nöjet att arbeta med och han har gjort så mycket för både Karlskrona och Sverige. Han gör allt han kan men behöver all uppbackning som han kan få. Så alla som har tips om andra tillvägagångssätt, nödlösningar, hjälpresurser, bra hjälporganisationer – snälla hör av er!
 
#backazaid #låtzaidstanna
 
Artiklar i BLT:
 
 

Sebastian.C

Chefredaktör 1 eller 2 beroende på hur ni vill se det. Individualiteten, musiken, katten, förvirringen och kreativiteten.