Ung Styrka blogg; Wonderful Days

omslagsbild: Alexej Mecheriakov

Det finns projekt som man går in för och så finns det projekt som man VERKLIGEN går in för. Kortfilmsprojektet Wonderful Days som handlar on psykisk ohälsa är just ett sådant.

Filmskaparen och skådespelerskan Sandra Penzo och hennes team har i helgen filmat filmens mest intensiva scener och lagt ner ett massivt jobb. Vad många inte förstår och vad många som driver projekt vet är att det kan vara svårt att hitta rätt nyckelpersoner. Detta är något Sandra lyckats klockrent med. Inte bara har alla inblandade faktiskt upplevt någon form av psykisk ohälsa som gör att se kan relatera ännu mer till filmen utan alla gör detta arbetet näst intill helt ideellt och då är majoriteten unga kreatörer som sysslar med det de gör i filmen professionellt.

Alla gör det för filmen och för filmens budskap – att lyfta tabu-stämpeln och våga prata om psykisk ohälsa och framför allt visualisera vad en människa går igenom på insidan. Och ärligt talat, det visuella kommer vara något helt utöver det vanliga inom svensk film.

För er som inte har en jätteklar bild av vad Ung Styrka är så är vi en crossoverförening. Det innebär att vi har verksamhet inom mer än ett område och våra fyra huvudpelare är musik, film, basket och mental ohälsa bland unga. Ett av våra åtaganden är att stötta unga i projekt som detta med finansiering, projektering och extra kul är det när vi faktiskt kan jobba med de vi hjälper. T.ex. när föreningens ordförande även kan gå in som regissör, producent och musikproducent. Eller när huvudskådisen faktiskt är föreningens kassör. Vi älskar det vi gör och vi älskar att backa er unga!

Sebastian.C

Chefredaktör 1 eller 2 beroende på hur ni vill se det. Individualiteten, musiken, katten, förvirringen och kreativiteten.