Recension – Independence Day: Resurgence

Bilder: IMDB
Idag hade uppföljaren till Independence Day premiär i Sverige och precis som jag lovat så kommer här en liten recension.
Du kan läsa min recension av första filmen här!

Filmen har redan haft premiär i USA vilket är ganska ovanligt nu för tiden, vi brukar få se filmerna flera dagar före amerikanarna oftast.
Det har alltså varit en hel del snack om filmen på nätet redan, den har inte fått särskilt bra betyg om vi säger så.independence2

Filmen utspelar sig alltså 20 år efter första invasionen så vi har haft massor av tid på oss att förbereda oss inför detta.
Spoiler… Det hjälper inte mycket.
Vi får se flera av karaktärerna från första filmen och ett gäng nya. De gamla karaktärerna har en viss charm men de nya är tråkiga som tusan. Min favorit i filmen var Brent Spiner som återvänder som den galna forskaren från första filmen.
Det kan också vara det bästa i filmen, han och hans förhållande med en annan manlig forskare. Way to go!

Som ni säkert räknat ut så kommer alltså utomjordingarna tillbaks, denna gången med ett ännu större rymdskepp!
Precis som Jeff Goldblums karaktär säger, They like to hit the landmarks! Vi får se massor med landmärken, några flyger genom luften medan vissa andra, Eiffeltornet!?!, är det enda som står kvar när utomjordingarna är färdiga.

Det är helt klart en film som lever på häftiga effekter, det får man väl ändå säga att första filmen gjorde också.
Däremot tycker jag att uppföljaren saknar så mycket som första filmen erbjöd. Det är svårt att sätta fingret på det men det saknas charm och ett bra flyt i filmen. Det är mycket man inte riktigt köper, mycket som inte funkar. De har nog tagit många genvägar när de berättar den här berättelsen.

Ta sköldarna som utomjordingarna har(som nu även människorna har), de funkar lite som det passar filmen och det är bara flummigt.

Jag tror att presentationen inte riktigt funkar. Sen tror jag också att de verkligen vill göra en annan sorts film och att de måste göra den här för att kunna göra den filmen de vill i nästa avsnitt.

Roland Emmerich kommer även att göra en ny Stargate Trilogi, så jag hoppas att den kommer vara bättre än den här filmen!

Independence Day: Resurgence
Action/Äventyr/Science fiction
Längd 2h. Regissör Roland Emmerich. Skådespelare: Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman
Effekterna och ljudet är toppen fast det är inte tillräckligt för att vi ska stå ut med bristerna i handlingen.
Min rekommendation: Tveksamt. Vill du se fortsättningen på filmen du gillade som barn? Eller bara se en av sommarens storfilmer?
Då kanske denna filmen är något för dig, men ha inga höga förväntningar. You have been warned!

Har du sett filmen? Lämna gärna en kommentar vad du tycker eller om det är någon film du vill att jag ska recensera!

Martin

Jag är en nördig kille från Karlshamn som älskar bio och spel. Här recenserar jag filmer och spel och delar med mig av mina tankar kring prylar och nyheter.