Recension: Galen musik

Jag har nog nämnt det innan att en av mina favorit kompositörer av musik till filmer och tv-serier är Bear Mcreary. Han har bland annat gjort musiken till The Walking Dead och Battlestar Galactica. Jag har haft den stora äran att höra honom uppträda live när jag var på förhandsvisningen av Black Sails i USA ett par år sedan. Man skulle kunna säga att jag är rätt tokig i princip allt han gjort.

Han är känd för att ta det ett par steg för långt skulle man kunna säga, han har gjort alldeles galen musik till bland annat Battlestar Galactica och Black Sails men nu då också till den senaste filmen, Revolt.

I filmen Revolt håller mänskligheten på att bli utrotade av robotar från rymden. För att fånga den känslan använder sig kompositören av ett ovanligt instrument, Floppy drives! En floppy drive är ett annat ord för diskettenheten i din stenåldersdator, i videon nedan kan ni se hur de använts för att göra musik som verkligen ger känslan av metall och dödliga robotar från yttre rymden!

Martin

Jag är en nördig kille från Karlshamn som älskar bio och spel. Här recenserar jag filmer och spel och delar med mig av mina tankar kring prylar och nyheter.