Recension: Geostorm

Det har gjorts många katastroffilmer genom åren men det var ändå ett tag sedan det var populärt med dem. Nu kommer Geostorm och försöker göra det coolt igen. Om de lyckas med det eller inte kan du läsa här nedan.

I Geostorm har den globala uppvärmningen gjort att vädret världen över är så illa att det dör massor med människor i naturkatastrofer. Därför har världens alla länder gått ihop för att bygga ett nätverk av satelliter som kan kontrollera vädret. Det är när satellitsystemet börjat strula som dess skapare Jake Lawson(Gerard Butler) och hans bror Max får hoppa in och försöka åtgärda problemet innan det blir en så kallad Geostorm som kan slå ut allt liv på jorden.

Geostorm är lite en typisk Hollywood katastrof film, de följer mer eller mindre samma recept. Frågan är om ”samma recept” håller lika bra nu som för 20 år sedan? Jag skulle säga att svaret på den frågan är nej, men det gör inget.

Geostorm är en biofilm kort och gott, den ska alltså ses på bio. Maffiga effekter och ganska dum handling. Det betyder som sagt inte att det är ett problem, det är såna här filmer bio besökarna flockas till. Ta Transformers t.ex., ingen av dem har varit bra men trots det har jag sett dem alla på bio. För det är en bioupplevelse!

Filmen är väldigt överdriven men det funkar ändå, vi köper att de super avancerade sateliterna som är placerade runt hela jorden faktiskt kan påverka vädret. Det jag finner lite konstigt är dock hur de stoppar in Gerard Butler, en skådis som oftast har huvudrollen i den här sortens filmer, för att sedan pusha en ny yngre skådis precis som att han tar upp efter den gamla mer välkända. Lite som i Indiana Jones 4(På tal om en katastroffilm…) där de presenterar Shia Labeofs karaktär så att han sedan kan ta över och fortsätta filmserien även efter Harrison Ford.

Trots den överdrivna och nästan lite fåniga handlingen som är full av klischeer så underhåller trots allt filmen. Jag hade roligt när jag såg den och det är trots allt det viktiga.

Geostorm
Action/Äventyr/Science fiction
Längd 1 h 49 min. Regissör Dean Devlin. Skådespelare: Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish, Alexandra Maria Lara, Ed Harris och Andy Garcia.

Min rekommendation: Se den! Okej detta är ingen bra film men den är underhållande vilket gör den sevärd på bio. Gillar du filmer så som Armageddon och Day after tomorrow så är denna i stil med dem. Men som sagt förvänta dig inte för mycket utan bara njut. Se den gärna i 3D!

Har du sett filmen? Lämna gärna en kommentar vad du tycker eller om det är någon film du vill att jag ska recensera!

Martin

Jag är en nördig kille från Karlshamn som älskar bio och spel. Här recenserar jag filmer och spel och delar med mig av mina tankar kring prylar och nyheter.