Recension: Thor Ragnarok

Det går bra för Marvel, de spottar ut superhjälte filmer på löpande band! Ännu bättre lär det bli nu när det är klart att Disney köper upp 20th Century Fox och därför får rättigheterna till X-men, Fantastic Four och Deadpool! Så räkna med att vi kommer få se de hjältarna mer i Marvel universumet.
Senast ut var alltså Thor i filmen Ragnarok så här kommer min recension av den, ursäkta att det dröjt.

I Thor Ragnarok kommer Thor och Lokes halvsyster Hela på besök och sätter mer eller mindre igång Ragnarök. De som känner till viking mytologin känner nog igen sig lite. I processen så blir Thor tillfånga tagen på en futuristisk planet och tvingas slåss som en gladiator. Där träffar han sin polare Hulken fastän det inte blir världens bästa bemötande. Vår gröne vän har ju ett taskigt humör som ni vet. Men till slut så blir de vänner och beger sig för att rädda universum än en gång.

Jag var väldigt pepp på Thor Ragnarok, trailern var toppen och det såg ut som de gick lite i stil med Guardians of the Galaxy filmerna. Samma retro känsla fanns och humorn verkade på topp. Därför blev jag väldigt förvånad när filmen var bättre än jag kunde tro! Jag vågar påstå att den är en av de bästa Marvel filmerna och till och med en av årets bästa filmer!

I såna här lägen så brukar inte alla tycka riktigt som jag, jag vet nämligen att jag är en väldigt känslig person och att jag bedömer filmerna därefter.
Jag tror jag gått genom mina favoritfilmer här på bloggen tidigare, man kan väl säga att vissa filmer är jag rätt ensamma om att gilla haha.
Här är ett par exempel Man of Steel, 13 th Warrior och The Ewok Adventures: The Battle for Endor. Vart vill jag nu kommer med detta då?
Jo jag tycker helt enkelt att man ska se filmen oavsett betyg och bilda sin egen uppfattning. Därför skriver jag också recensionerna på det sättet jag gör och jag använder heller inte nått fånigt betyg som Myggor eller fästingar… Thor Ragnarok har dock varit väldigt bra mottagen av både recensenter och publik så kanske det ligger nått i det jag säger *wink*.

Thor lyckas som sagt väldigt bra med retro känslan, jag tror kanske att det funkar bättre på den lite äldre publiken. Om inte det var nog så är det också väldigt många välskrivna scener och scenerna mellan Thor och Bruce Banner/Hulk ger båda karaktärerna ett djup som kanske inte riktigt funnits tidigare.
Självklart är det även massor med häftig action men det är nog sant för samtliga Marvel filmer. Ett stort plus är även Jeff Goldblum’s karaktär, The Grandmaster. Han är otroligt rolig och så mycket Jeff Goldblum man kan bli helt enkelt! Det finns bara en annan skådespelare i samma klass och det är Christopher Walken. Självklart gör även Cate Blanchett ett kanon jobb, jag tror aldrig jag sett henne så här i någon film om jag ska vara ärlig.

Jag har ärligt talat inget dåligt att säga om Thor Ragnarok, jag älskade varenda sekund av den. Nu väntar jag med spänning på att se vart de tar karaktären efter det här. Fortsättning följer så att säga i Avengers Infinity War den 25 april 2018.

Thor: Ragnarok
Action/Äventyr/Komedi
Längd 2 h 10 min. Regissör Taika Waititi. Skådespelare: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Jeff Goldblum, Tessa Thompson och Mark Ruffalo.

Min rekommendation: Se den! Om du gillar Marvel och då särskilt Guardians of the Galaxy så kommer du att älska Thor Ragnarok! Den har massor av humor och charm vilket gör att den är en av årets bästa filmer.

Har du sett filmen? Lämna gärna en kommentar vad du tycker eller om det är någon film du vill att jag ska recensera!

Martin

Jag är en nördig kille från Karlshamn som älskar bio och spel. Här recenserar jag filmer och spel och delar med mig av mina tankar kring prylar och nyheter.