Krönika: Böcker

Jag avslutade precis en bok. ”The Resurrectionist” av E.B Hudspeth. Fantastisk bok, väldigt ”Tristansk”, som är en term min syster brukar använda om saker hon tycker påminner om mig. Och som vanligt, när jag precis läst ut en ny, fantastisk bok, så blir jag lätt lite nedstämd när jag inser att det aldrig mer kommer att vara första gången jag läste just den boken i fråga, samtidigt som det är den största charmen av dem alla när det gäller just böcker. Dessutom betyder det att jag kan börja på en ny nu. Jag har alltid för vana att ha minst tio olästa böcker i bokhyllan, om jag inte skulle hinna köpa någon ny innan historierna tar slut (och i varukorgen på adlibris ligger för närvarande 102 böcker och väntar på mig – och även om jag önskar att jag kunde köpa alla på en gång så är en sådan shoppingrunda något jag får vänta ganska länge med.)

Det finns ingenting bättre än att hålla en ny bok i händerna. Det gör verkligen inte det. Det är så mycket mer närande än att slöglo på en TV och subtilt bli matad med dynga i reklampauserna. Böcker kommer helt utan reklam. Du kan pausa för att fixa nytt te precis när du vill utan att missa något och skådespelarna gör alltid ett perfekt jobb. För att inte tala om specialeffekterna..

När jag nämner för folk att jag inte har någon TV så brukar de titta på mig som om jag kommer från  ett annat solsystem. Men det är så det är. Jag har ingen TV och jag saknar det inte det minsta. Enda anledningen till att jag någonsin skulle skaffa en, är om jag skulle skaffa en Xbox så att jag kan spela igen.

Men det får vänta i vilket fall som helst, tills jag har flyttat till ett större place. Det finns inte plats för en ful TV bland alla böckerna här. Och dagen jag skulle ersätta böcker med en TV är dagen då grisar flyger.

Har du tråkigt? Läs en bok. Du kommer aldrig att ha tråkigt mera.

 


Tristan Saraldor
Krönikör, författare

Sebastian.C

Chefredaktör 1 eller 2 beroende på hur ni vill se det. Individualiteten, musiken, katten, förvirringen och kreativiteten.