Krönika – Glöm inte bort vem du är.

Allt. Varenda litet ögonblick i ditt liv har tagit dig exakt dit där du står just nu. Och är det inte ganska enkelt att ta det livet för givet när du väl hittat rutin och börjat bli bekväm med mönster i din vardag? Jo det är det. Vad som är ännu enklare är att missa och blunda för sakerna du tar för givet. Och visst, en del av dig kanske har jobbat för att faktiskt KUNNA ta vissa saker för givet. Och har du nått dit så är det absolut din rätt – Vissa saker vill man ju automatisera för att kunna slippa oroa sig för och tänka på dem. Men vissa saker hindrar dig faktiskt att utvecklas om du bara låter dem rulla vidare på samma sätt dag ut och dag in.

Att ta saker för givet leder till bekvämlighet som leder till minskad prestation (eftersom att vi slutar försöka) och presterar vi mindre för att uppnå saker så förlorar de värde. Därför är det så viktigt att du inte slutar kämpa trots att du uppnått det du vill.

Det är av största vikt att du fortsätter blicka blicka framåt för det är ju dit du ska men glöm aldrig bort varifrån du kom. Det är resan du är inne på just nu, allt som hänt och allt du gjort – misstag som rätta val, som har gjort att du utvecklats till vad du är just nu. Nöj dig inte med det, fortsätt framåt men glöm inte att blicka bakåt och se allt du gått igenom.

Kanske, någon gång, när du känner dig vilsen i dig själv eller i livet så inser du att för att hitta tillbaka så måste du blicka inåt och bakåt istället för utåt och framåt. Kanske måste du gå tillbaka till en tid och minnas en situation eller ett beteende som du skäms så extremt mycket över så du grävt ner och låst in det minnet djupt inom dig. Kanske är det exakt där du måste hamna igen för kanske hittar du något äkta där, en del av dig själv som du sedan länge glömt bort.

Glöm därför aldrig bort vem du var för den personen är fortfarande en del av dig.
Glöm aldrig dom som sårat dig och dom som hjälpt dig eller dom du sårat och dom du hjälpt.
Glöm inte kamperna, förlusterna och vinsterna.

Glöm inte bort vem du är.


Sebastian Chavez
Chefredaktör
redaktion@nojesgalaxen.se

Sebastian.C

Chefredaktör 1 eller 2 beroende på hur ni vill se det. Individualiteten, musiken, katten, förvirringen och kreativiteten.