Oskuret är bäst

Idag vaknade jag 06 och var så ledsen.

Kvinnor är inte fula utan smink. Men när de tar bort dockögonfransarna, de mörka inramande ögonbrynen, dämpar ner de uppumpade läpparna och har bort kletet i ansiktet som slätar ut varenda liten fläck och gör att huden inte längre ser ut som hud utan mer som sammet. Då ser vi inte ut som ni är vana vid att se oss. Det går inte att jämföra en människa med och utan allt detta.

Jag är så trött på att se unga tjejer och kvinnor runt omkring mig med ögonfransar som är så tunga och tjocka att de knappt orkar blinka, läppar som är så svullna att det är svårt för dem att dricka, bröst som ser ut att sprängas, rumpor som är fyllda med gud vet vad och hårförlängningar som kliar, gör ont och får dem att tappa ännu mer hår. Självklart kan man sminka sig och göra sig fin, om det är det vi kallar det. Jag sminkar mig också. Men när vi går så långt att vi stoppar in saker under vår hud eller låter oss få allt möjligt injicerat för att bli vad, vackra? sexiga? Jag vet inte riktigt vad.. Har vi inte gått för långt då?

Jag blir orolig när jag träffar unga idag, även äldre ska tilläggas. Deras bild av verkligheten är så skev och deras bild av sig själva vill få mig att börja gråta och bara krama om dem och aldrig släppa taget.
Att människor idag stoppar in saker under huden som att det vore godis och säger “men det är inte farligt”. Hur kan det inte vara farligt när kroppen får in något okänt i sig? Detta gäller självklart alla människor, inte bara kvinnor.

Det värsta är att jag får höra “men jag gör detta för min egen skull.”
Nej hjärtat, du gör det för att du ser dessa uppumpade dockor överallt idag och du kan inte låta bli att påverkas utan efter ett tag ser du dem som “normala” och glömmer bort hur vacker du är, och hur vackra dessa människorna var innan de började laborera med deras kroppar.

Jag älskar olikheter. Vi är satta här på jorden i olika färger och former för att det är menat så. Sluta försöka sträva efter samma form. Det kommer bara sluta med att ni glömmer bort er själva på vägen.

Nee vet ni va, jag säger som min mormor på 94 år, “Oskuret är bäst”.

Puss och stor kram till er alla!

Filippa Olsson
Krönikör
Meranöjesliv

Sebastian.C

Chefredaktör 1 eller 2 beroende på hur ni vill se det. Individualiteten, musiken, katten, förvirringen och kreativiteten.