Små, små saker

Jag är uppväxt på sjön, liksom många andra Kaurlskrouniiter. Jag hade i princip flytväst när jag lärde mig gå, kunde styrbord och barbord innan höger och vänster och jag somnar fortfarande på någon sekund när det gungar och kluckar lite. Att vara på havet på sommaren är för mig en självklarhet. Var annars? En riktigt solig dag ska man antingen spendera på en ö, eller genom att glida runt och njuta av havsluften. Lövis och Skärgårdsfesten är inte fulländade innan jag tagit båtrundan och sett allt utifrån.

Senaste året har jag kört ganska mycket. Jag tog förarbevis 25 timmar innan jag tog studenten och firade den i 20 knop (ungefär 40 km/h) med björkris, flytväst och alkoholfri skumpa. Jag har sedan dess hunnit bjuda ett par på en månskensresa runt Trossö, lekt med girar och navigering i 22 knop (typ 44 km/h), spontanbadat utanför Saltö Sund på midsommarafton och tappat bort mig i mörkret nånstans mellan Verkö och Godnatt när jag skulle försöka impa lite (och det blev bra ändå, kan jag tillägga).

Under mina turer har jag förstått att en sån liten, självklar sak för mig kan vara jättestort och helt nytt för någon annan. Att ta en spontan runda ut till en ö och bada en eftermiddag är en ganska simpel och vanlig grej för mig. För min kompis som jag tog med mig var det mer uppskattat än jag kunde tänka mig. En halvtaskigt guidead tur runt Trossö, Långö, Dragsö och Stumholmen för att visa stan från utsidan var också mer uppskattat än jag först anade. Tydligen öppnade jag en ny värld för de som fick följa med.

En liten spontan grej för dig kan göra mer än man tror för någon annan. Vad gör du som är en vanlig sak för dig? Går midnattspromenader? Har du häst? Är du mästare på att ordna tacokvällar? Kastar du frisbee med världens bästa gäng varannan onsdagkväll? Vad du än har som din grej, testa att bjuda med någon. Det kommer garanterat att vara någon som kommer uppskatta det. Kanske får du testa något du alltid drömt om, eller vara med att se en dröm gå i uppfyllelse.

Lina Öman
Krönikör
Meranöjesliv

Sebastian.C

Chefredaktör 1 eller 2 beroende på hur ni vill se det. Individualiteten, musiken, katten, förvirringen och kreativiteten.